Tel.: +36 89 350 264 / +36 30 769-0790
E-mail: tarkabociporta@gmail.com


Isten hozta a Tarka Boci Portán! Isten hozta falunkban, a kicsi de mégis nyüzsgő kulturális életet élő Németbányán!

Tarka Boci Portánkat 2003-ban alapítottuk, azóta, persze változó lendülettel, épül és bővül.

Festői dombhátakon és völgyekben legelnek állataink, ódon hangulatú parasztházunk tiszta szobájából alakítottuk ki vendégszobánkat. Gazdaságunk a kezdetek óta a Biokontoll Hungária Kht. által tanúsított biogazdaság.

Portánkon a sokféleség jellemző, alapvetően az önellátásra és helyi termékek előállítására törekszünk, ezen termékeink kerülnek vásárlóink kosarába és vendégeink asztalára is.

 Ha kíváncsi vagy önkéntes programunkra, látogass el Önkéntesség menüpontunkra és vedd fel a kapcsolatot!

Gazdaságunk 2012 óta tagja a nemzetközi WWOOF szervezetnek, mely önkénteseket közvetít biogazdaságokba.

Várjuk önkéntesek jelentkezését, akik úgy érzik, hogy ki szeretnék próbálni magukat a vidéki életben, szeretnék tanulni az állattartásról, tejfeldolgozásról, kertészkedésről és általában mindenről, ami egy önellátásra törekvő gazdaság mindennapjaihoz hozzátartozik. Az önkénteseket általában minimálisan két hétre fogadjuk, az elszánt önkéntesek kézi tehénfejést is tanulhatnak.

 

onkentes onkentes 2onkentes 3 onkentes 4

 

Tematikus hétvégék (péntek estétől vasárnap délutánig)

 

Sajtkészítő hétvége (avagy mindent a tehétől a sajtig)


A sajtkészítő hétvégén 5 fő tud résztvenni, szállás a vendégszobánkban. A hétvége során, megismerkedünk a tehén- és kecskefejéssel, joghurtkészítéssel, félkemény sajt és krémsajt készítésével, vajköpüléssel, túrókészítéssel. Az ellátást a Tarka Boci Porta termékeire alapozva készítjük közösen, finom borokkal kiegészítve. A résztvevők a távozáskor kóstolót kapnak, illetve oltót és sajtkulturát az otthoni sajtkészítés megkezdéséhez.


Oktatás, szállás, teljes ellátás 30.000 Ft/fő.

sajt 03sajt 02sajt

Paleo hétvége (táplálkozás és életmód a paleo jegyében)


Túlmérgezett társadalmunk táplálkozási szinten vágyik a megújulásra. Egyre több kutatás igazolja az eltúlzott szénhidrátfogyasztás káros hatásait. Egy új lehetőséget nyit a gyógyulásra és az egészség megtartása a paleo életmód.


A paleo hétvége során a részvevők megismerkednek a paleo alapanyagaival, azok felhasználási módjaival. Közösen készítjük illetve fogyasztjuk a paleo ételeket. A Tarka Boci Portán gyakorlatot szerzünk az étrend során felhasználható állatok gondozásával.


Ismerkedünk a paleo mozgásformákkal a primal move-val. Ismerkedünk az őskori ember fegyvereivel, dobó- és hajítófegyverekkel, íjászattal.
A hétvégén a részvétel 20.000 Ft/fő, távozáskor kóstoló jár.

 

Programajánlataink csoportoknak


Iskolák, óvodák, önkormányzatok figyelem!


Falusi életet, munkakultúrát, állatokat bemutató programot kínálunk osztályok, ovis csoportok, napközis táborok részére két és fél óra időtartammal. Részvétel 1000 Ft/fő.

A program az alábbi elemeket tartalmazza korcsoportnak megfelelően előzetes egyeztetés alapján: kecskefejés, állatok kivezetése a rétre, állatok bemutatása, állatsimogatás, ismeretek átadása az állatokról, kincskereső játék, őseink hagyományainak áttekintése történelemtanár vezetésével, ismeretátadás, népi tárgyfelismerés, népi erőpróba, íjászat, történelmi ruhapróba, lószelidítés, pónilovaglás, kézművesség (gyékény vagy csuhétárgy készítése).

 

A programunk kiegészíthető helyben sült egyszerű finomsággal, a krumpliból és lisztből készült cicegével, melyet házi joghurttal kínálunk. Az étkezéssel kínált program ára 1200 ft/fő és 3 óra időtartamú.
A tevékenység a portánk udvarán és a portához kapcsolódó festői réten zajlik.

programajanlo

Sváb hagyományőrző program

Német nemzetiségi ételek készítése és nemzetiségi hagyományok, táncok és játékok felelevenítése (ár 1200 ft/fő 3 óra időtartamú)

 

További programajánlataink


Pónis túravezetés


Családok részére pónis túravezetés a környékben. Célirányok: Pisztrángos-tó (1,5 óra), Iharkúti bezárt bánya (1,5 óra), Tiszta víz forrás (Bakony legbővízűbb forrása, 5 óra) és persze más irányok is lehetnek megbeszélés szerint.


A kiránduláson két póniló viszi a gyermekeket, a felnőttek gyalog vesznek részt. Ár: 300 Ft/óra.
Kemencés lángos sütése csoportok részére. Részvétel felnőttek részére 1500 Ft/fő, gyermekek részére 1000 Ft/fő. A közös sütésen kívül természetesen a gazdaság megtekintésére is van lehetőség.Egy család

amely életével vállalja fel
a paraszti hagyományokat.

Bővebben...

Egy gazdaság

amelynek állatai boldogan élnek
a gyönyörű bakonyi tájban.

Bővebben...

Egy udvar

itt megismerheted
név szerint állatainkat.

Bővebben...