Tel.: +36 89 350 264 / +36 30 769-0790
E-mail: tarkabociporta@gmail.com

Gazdaságunk a Biokontroll Hungaria Kht. által tanúsított biogazdaság, ami azt jelenti, hogy az ökológiai szempontok szigorú betartását a tanúsító szervezet folyamatosan ellenőrzi. Emellett személyes indíttatásból is a hagyományos paraszti gazdálkodást próbáljuk megvalósítani. Legfontosabb törekvésünk a minél teljesebb önellátás, így gazdaságunk tevékenysége szerteágazó, azonban kis léptékű, alapvetően emberi erőre épülő, kevéssé gépesített.
A Tarka Boci Porta gazdaság elsősorban bemutató gazdaság, ahol az itt szálló és ide látogató vendégek betekinthetnek és bekapcsolódhatnak az állattartás munkálataiba, kertgondozásba.
Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy állataink természetes és teljes életet tudjanak élni, amellett, hogy nem tekintjük őket hobbiállatoknak, hiszen követhető példát is szeretnénk nyújtani vidéki életet és megélhetést álmodó családok számára.


pacik   tehenbocival   rackajuhok

A Tarka Boci Portát körülvevő festői szépségű réteket legelőként és kaszálóként hasznosítjuk, de 10 perc járásra helyezkedik el a tűzifánkat biztosító patak menti mesebeli erdősáv is. A ház közelében gyümölcsfák, zöldségeskert és fóliaház adja a friss gyümölcsöket, zöldségeket, fűszereket, gyógynövényeket az asztalunkra és lelket gyönyörködtető virágokat. Növényi és állati termékeinkről egyaránt elmondható, hogy előállításuk során a minőség, és nem a mennyiség, a mérvadó szempont.

eziskecske   baromfiudvar   nyuszko

Életünket meghatározzák az állatokhoz kapcsolódó napi teendők. Ritmust adnak életünknek, és kitartásra nevelnek, közben persze a termékek sokszínűségével ajándékoznak meg bennünket és vendégeinket: különböző húsféleségekkel, tehéntejjel, kecsketejjel, sajtokkal, vajjal és még sorolhatnám a rengeteg, tejből készített termékeket. Állati termékeink még a gyapjú, a borjú- és rackabőrök.

3cica   szederkutya   mangalica

Állataink takarmányozása alapvetően a saját készítésű bioszénán alapul, abraktakarmányt csak kiegészítésként, mérsékelt mennyiségben etetünk, így nem sarkalljuk őket „ember” feletti teljesítmények elérésére. Így pl. feldolgozásra alkalmasabb, gazdagabb táplálóanyag tartalmú tejet kapunk a jószágoktól.

szilva   kukorica   konyhakert

Energiahasznosítás terén is az önellátásra illetve a takarékosságra törekszünk, nyári időszakban napkollektorból nyerjük a forró vizet, téli időszakban fatüzelésű bojlerrel állítjuk elő, illetve a sokfunkciós cserép rakot tűzhelyen, amelyen egyszerre lehet főzi, süni, vizet melegíteni, fűteni és a vasplatni fölött aszalni. Udvarunkban víztakarékos komposzt WC található, melynek használatára vendégeinket is buzdítjuk.

fatarolo   furesz   tusolo

Egy család

amely életével vállalja fel
a paraszti hagyományokat.

Bővebben...

Egy gazdaság

amelynek állatai boldogan élnek
a gyönyörű bakonyi tájban.

Bővebben...

Egy udvar

itt megismerheted
név szerint állatainkat.

Bővebben...